De Crossfold® FE16


De Crossfold® FE16 is een elektrische vouwfiets met vele gezichten: e-bike, pedelec en vouwfiets in 1. Fietsen door spierkracht, met behulp van trapondersteuning of met een gashendel; de Crossfold® laat de keuze aan u. Dankzij de stevige constructie en de krachtige motor is een actieradius van bijna 80 km haalbaar. Echt een elektrische vouwfiets waarmee u gezien wilt worden!

De door Synergybikes ontwikkelde Crossfold® FE16 is een e-bike met vele gezichten. Met 3 functies in 1 is de Crossfold® een unicum in de wereld van de vouwfietsen. De zeer stille achternaafmotor levert ongekende kracht in combinatie met de 36V 15Ah Li-on accu. Deze synergie aan componenten resulteert in een zeer comfortabele en vloeiende ondersteuning waarmee een actieradius van ca. 80 km haalbaar is (afhankelijk van terrein, gebruik, omstandigheden, etc.). De constructie van de Crossfold® zorgt voor een stevig en robuust frame in combinatie met een stoer en trendy design. Eindelijk een vouwfiets waarmee je gezien wilt worden!

Het vouwsysteem

Uniek "One-Click" vouwsysteem

Dit unieke vouwsysteem is misschien wel het snelste vouwsysteem ter wereld! De Crossfold® is met 1 seconde zeer eenvoudig en snel op te vouwen. Met hetzelfde gemak is de fiets ook weer uit te vouwen en meteen klaar voor gebruik. Indien nodig zijn ook de trappers in te klappen en kan het stuur naar de zijkant worden gedraaid, zodat de fiets nog minder ruimte in beslag neemt. Handig als je hem mee wilt nemen! Door dit gebruiksvriendelijke vouwsysteem heb je nooit het probleem dat je met je vingers tussen de onderdelen van de fiets komt.

Doordat je het frame naar boven inklapt, komen de wielen naar elkaar toe, waardoor je de Crossfold® naar de plaats van bestemming kunt rollen in plaats van tillen.

Gashendel

De Crossfold® is in de basis een elektrische vouwfiets. Een fiets die tijdens het fietsen trapondersteuning biedt om zo het fietsen te verlichten. Daarnaast kan de Crossfold® ook als snorfiets functioneren door gebruik te maken van de gashendel. U hoeft dan niet meer te trappen en de fiets rijdt dan uit zichzelf. Als derde bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om de Crossfold® gewoon te gebruiken als een normale standaard vouwfiets zonder trapondersteuning en/of gashendel, maar uiteraard wel met de 6 versnellingen van Shimano®.

Cruisecontrole

Net als bij een auto is het bij deze elektrische vouwfiets ook mogelijk om gebruik te maken van een cruisecontrole. Met een paar drukken op de knop kunt u deze aanzetten. Als u de cruisecontrole wilt uitschakelen, hoeft u alleen maar een trapbeweging te maken, te remmen, één van de bedieningsknoppen in te drukken of aan de gashendel te draaien en de cruisecontrole schakelt automatisch uit.
gashendel
Stuurbediening crossfold

De ultieme rijervaring: trapondersteuning EN gashendel

De 5 niveau’s trapondersteuning van de Crossfold® is zodanig ontwikkeld dat deze u een superieure comfort biedt waardoor de ondersteuning niet voelbaar maar merkbaar is. Ondanks deze vloeiende trapondersteuning biedt hij in elke situatie meer dan genoeg kracht. Naast de ondersteuning kunt u ook kiezen om zelfs zonder enige inspanning te rijden met behulp van de gashendel. Dit is uniek.

De gashendel kun je op elk gewenst moment eenvoudig activeren door met uw pols aan de hendel te draaien en te stoppen met trappen. Wilt u weer trappen dan laat u de gashendel los en gaat u trappen. Het is een eenvoudig doch geniaal systeem dat afzonderlijk van elkaar werkt zonder dat u op verschillende knoppen moet drukken.

Gebruik de gashendel bij het wegrijden of om een drukke straat snel en veilig over te steken. Met uw pols doseert u heel makkelijk de stroomtoevoer en dus de snelheid. Laat uw medeweggebruikers verbaasd bij het stoplicht achter als u met de gashendel wegrijdt.

USB-oplader

De Crossfold® beschikt ook over een USB-aansluiting voor bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Door een USB-kabel tijdens het fietsen in de port onder het display te doen en die weer te koppelen aan uw mobiele apparaat, hoeft u tijdens het fietsen niet meer bang te zijn dat bijvoorbeeld de navigatie of muzikale ondersteuning ineens uitvalt.

Codeslot

Een digitaal codeslot is het beste te vergelijken met een pincode voor de Crossfold®. Als u de fiets opstart, moet u een 3-cijferige code intoetsen (zoals de 555 hier boven) om gebruik te kunnen maken van alle elektronische functies van de fiets, waaronder dus ook de verlichting. Zonder deze code is de fiets dus elektrisch niet te gebruiken.

Opgevouwen

Naast het zeer snelle en eenvoudige "One-Click" vouwsysteem van de Crossfold®, is het ook mogelijk om in een handomdraai het zadel te verlagen, het stuur opzij te draaien en de trappers in te klappen. Dit kan zeer handig zijn in de trein, waar ruimte niet altijd even beschikbaar is. Uiteraard zijn deze onderdelen met hetzelfde gemak weer uit te klappen of terug te draaien als u weer wilt gaan fietsen.

Crossfold® FE16 Wit

Crossfold® FE16 Zwart