De fiets: een ideaal compact vervoersmiddel om snel op je bestemming aan te komen. Fietsen worden meegenomen in het openbaar vervoer, op dakkoffers en op de trekhaak. Nederland neemt een fiets massaal mee op vakantie, op daguitjes naar het strand en steden, maar ook om elke dag mee naar werk te gaan. Wat maakt een fiets nu zo ideaal? De fiets is schoon en heeft bovendien een uitstekende snelheid-formaatratio. De technologie staat bovendien niet stil, en innoveert jaarlijks om de voordelen van een fiets te vergroten en de nadelen te verkleinen. Welke nadelen kleven er nu aan een fiets? Fietsen kost moeite, en op een dagje uit wil je juist uitrusten. Bovendien gaat fietsen niet altijd even snel. Forenzen pakken al snel de trein om een urenlange fietstocht te voorkomen. Op deze nadelen wordt dan ook met name gefocust wanneer we het hebben over technologische innovatie. Een van de grootste ontwikkelingen op dit gebied is de elektrische vouwfiets.

De voordelen
De elektrische vouwfiets is een ontwikkeling op fietsgebied die inmiddels niet meer is weg te denken uit het straatbeeld. Voor veel mensen vormt de elektrische vouwfiets een onmisbaar deel van het dagelijks leven. Waarom is de elektrische vouwfiets een oplossing voor de problemen die mensen ervaren bij normale fietsen? Laten we even focussen op de voordelen. Elektrische vouwfietsen, de naam zegt het al, zijn elektrisch. Dat betekent dat elektrische vouwfietsen ofwel uitgerust zijn met trapondersteuning ofwel als volwaardige pedelec functioneren. Elektrische vouwfietsen met trapondersteuning geven je net die extra kracht om zonder moeite een berg op te fietsen. Een elektrische vouwfiets die als pedelec functioneert kan echter worden vergeleken met een brommer en heeft een gashendel. Dat betekent dat je zonder te trappen vooruitkomt! In elk geval besparen elektrische vouwfietsen ieder de moeite van het trappen, waardoor je zonder zweten en uitgerust aankomt op je bestemming. Je bespaart tijd, aangezien moderne innovatie de motoren krachtig genoeg hebben gemaakt om een volwaardige vervanger te zijn van je eigen spierkracht.

De praktijkervaring
Kortom, de elektrische vouwfiets belooft veel. Zijn die beloftes in de praktijk ook haalbaar? Laten we eens kijken naar een van de bekende elektrische vouwfietsen die op dit moment op de markt zijn: de Synergybikes Crossfold. Deze elektrische vouwfiets werd door ANWB als beste getest en staat dus model voor de voordelen van elektrische vouwfietsen. Geen wonder: de Crossfold is verkrijgbaar als vouwfiets met trapondersteuning maar ook als pedelec. Als pedelec heeft de crossfold een actieradius van ten minste 30 kilometer. Met trapondersteuning wordt deze actieradius nog groter: ten minste 60 kilometer. Dit heeft de fiets te danken aan krachtige accu’s- en motoren. Ideaal voor de fietsende forens of een daguitje. De grote actieradius zorgt er simpelweg voor dat de fietsende forens een grotere afstand kan afleggen. De auto of de trein kun je vaker links laten liggen. Maak je een dagtocht? Neem de Crossfold dan mee in de trein. Vouw hem in no-time op, neem hem gratis mee in de trein en vouw hem weer uit in een van de prachtige natuurgebieden van Nederland. Veel fietsplezier!